Сутерен.мк

Дали е љубовта слепа?

Често слушаме дека љубовта е слепа. Е, сега, не дека е баш слепа, но научниците тврдат…

Абаз Јахја: Првиот нејзен во Македонија

На прв поглед, тоа е обична трска. Има шест дупки на неа, ако не се смета…

Ноне Абрашева Ноциќ: Пуштај вода!

Во време кога нашите ценети градоначалници се фалат со реновирање на тоалетите во градинките и училиштата…

Опасни врски

Имам девојка која е луда, ама многу ја сакам! Ја сакам, ама и ми е страв…

Едно село, едно дете

Има една африканска поговорка која вели „за да се изгледа едно дете, потребно е едно цело…

Водата тежи, а облаците лебдат!?

Доколку водата е потешка од воздухот, зошто облаците не паѓаат на земјата!? А кој тоа вели…

Петар Арсовски: Двојниот живот на Бугер!

И пред и по историското „Земи цевку и работи“ со „седмата сила“ си немаше многу „оди…

Ѕвездан Георгиевски: Вештачкиот бог интернет

Кога зборуваме за интернет, зборуваме за Бог. Оваа еретична мисла произлегува не само од (пре)честата употреба…

(Не)раскинлива врска

Со дечкото со кој се забавувам неколку години веќе ми е здодевно, а мислам и дека…