Сутерен.мк

Чистотија – празнотија

Домот ми е постојано нечист. Имам две деца и сопруг. Како да ги натерам да бидат…

Еретички запис, апропо!

Немам намера да се расправам зошто, кога и како се случуваат промени на имиња од „Св.…

Шкртки за алкохолот

Се уште во „релаксацијата со малигани“ предничат мажите што се должи пред се, на патријахалните традиции,…

Ана Бунтеска: Ниночка

Ја имаше одминато заедно со чекорот низ времето. Само одвреме навреме мирисот на толку препознатливата болка…

Погрешни перцепции

Имам братучетка која по животот со своите родители се омажи за сиромашен човек. Но нејзините и…

Магичноста на фотелјата

Своевремено, кога римските војсководци се враќале како победници од битките, нивните сограѓани ги пречекувале како богови.…

Дали е љубовта слепа?

Често слушаме дека љубовта е слепа. Е, сега, не дека е баш слепа, но научниците тврдат…

Абаз Јахја: Првиот нејзен во Македонија

На прв поглед, тоа е обична трска. Има шест дупки на неа, ако не се смета…

Ноне Абрашева Ноциќ: Пуштај вода!

Во време кога нашите ценети градоначалници се фалат со реновирање на тоалетите во градинките и училиштата…