Сутерен.мк

Меѓу синото и модрото

Спонзорирани ли се, спонзорирани шминкерајските маки големи. Наутро телефон сврти си, навечер парички брои си! Се…

Далтонистот и другите…

Своите чудесни сини очи славниот американски филмски актер, Пол Њумен (1923 – 2008) никогаш не ги…

Есма Реџепова: Каква е таа кралица која работи дома!?

Зад пејачката (родена во 1947 година, во Скопје) се 42 години живот со песна. Како и…

Да лебдиш или да се досадуваш?!

Живеам во внатрешноста на државава, имам две деца и проблематичен сопруг. Мислам, фин е тој, се…

Синиша Станковиќ: Блуз за чаламџиите

Пред едно чудо години, во минатиот век, кога работев во една таверна на Крит, онака шашардисан…

Влада Урошевиќ: Поетот на градот напиша фолклорен роман

Вашиот најнов, петти по ред, роман (издание на „Магор”), носи недвосмислено фолклорен наслов: „Невестата на змејот”,…

Кој, каков е во сексот?

Овен Првиот пат со вас му е десет секунди максимум. Ама па е толку дрзок што…

Имај сурла и, свиркај си!

Најсестраниот орган во целокупниот животински свет е сурлата на слонот! Таа е продолжен нос, горна усна…

Ѓорѓи Личовски: Врамување на животот

Овој фоторепортер, како непоправлив вљубеник во спортот, секогаш приоритет и давал на спортската фотографија, но најголемите…