Сутерен.мк

Исти ние, само попаметни!

Во категоријата „неуништливи живи битија на планетава“ победници се тардиградите илимити водните мечки! Секако дека не…

Светлана Антиќ-Јовчевска: Свој помеѓу нашите и вашите

Во светот на бројните поделби по безброј основи како меури од сапуница пукнаа многу семејства, фамилии,…

Стравопочит

Многу ми се допаѓа, забавен е, духовит. Ептен духовит и тоа ми создава стравопочит, дури. СМС…

Новите љубовни врски

Од мали нозе не учат дека единствена животна цел ни е да се пронајде партнер со…

Домашните миленичиња на пиедестал

Иако четириношците не разликуваат дали е месото од елен или од кокошка, луѓето не жалат да…

Тони Димитриевски: За препичот наш насушен!

Пред, па има веќе два месеца ми се јави Маман (тоа е оваа фина дама што…

Чистотија – празнотија

Домот ми е постојано нечист. Имам две деца и сопруг. Како да ги натерам да бидат…

Еретички запис, апропо

Немам намера да се расправам зошто, кога и како се случуваат промени на имиња од „Св.…

Шкртки за алкохолот

Се уште во „релаксацијата со малигани“ предничат мажите што се должи пред се, на патријахалните традиции,…