Сутерен.мк

Женственост

Гледам на ТВ анкета на тема „што е вистинска жена?“ Одговараа луѓе од различни профили, но…

Доблеста и пингвините

Мојата ќерка носи исклучиво OshKosh. Нема многу фајде од тоа, кога со татко и упорно ја…

Еретички запис, апропо!

Немам намера да се расправам зошто, кога и како се случуваат промени на имиња од „Св.…

Магичноста на фотелјата

Своевремено, кога римските војсководци се враќале како победници од битките, нивните сограѓани ги пречекувале како богови.…

Едно село, едно дете

Има една африканска поговорка која вели „за да се изгледа едно дете, потребно е едно цело…

Причини за радост

Грчки мит раскажува дека една прекрасна девојка – воин, израсната во безусловна слобода била своевремено најбрза…

Бранка Д. Најдовска: За жените и супер женките!

Повеќето од денешните мажјаци пораснале во семејства каде што мајките и сестрите буквално биле измеќарки и…

ЕПП

Живо ме интересира: кој нормален би се напил од течноста во која претходно се искапел некој!?…

Надеж

Секоја личност при раѓањето, во небесното огледало е чудесна мешавина на енергии подготвени да заронат во…