Сутерен.мк

Дали е љубовта слепа?

Често слушаме дека љубовта е слепа. Е, сега, не дека е баш слепа, но научниците тврдат…

Водата тежи, а облаците лебдат!?

Доколку водата е потешка од воздухот, зошто облаците не паѓаат на земјата!? А кој тоа вели…

Прескапи локации

Човек да се зачуди како е можно земја што речиси и да нема друго што да…

Гладот и агресивноста

Научниците тврдат дека луѓето стануваат агресивни кога се гладни. Имено, нивото на глукозата тогаш е низок,…

Џон Оливер: Најлутиот Англичанец во САД

Овој автор на светски влијателното телевизиско ток шоу го издвојува од конкуренцијата неговата злобна сатира која…

Грди подароци

Секому се случува да добие некој неубав, неупотреблив, непромислен подарок. Просто, толку непријатен што не тера…

Индискиот орев и лушпата

Зошто индиските ореви не се продаваат во својата лушпа? По се изгледа затоа што и ја…

Славење на времето

Кој прв почнал да го одбележува почетокот на годината? Од каде потекнува зборот календар? Што би…