Сутерен.мк

Методија Фотев: Авторите и се додворуваат на политиката

Еден од бардовите на македонската книжевност, по подолго време се појави меѓу читателите со нов роман…

Билјана Танеска: Сите нејзини враќања!

Биљано, убавино моја! Токму кога почна да се надѕира уште една една слава, ново звучно актерско…

Старски домови како туристички пансиони

Немилосрдната трка по заработувачка и брзиот начин на живеење, неминовно доведуваат до немање време, а ни…

Јовица Михајловски: Прирачник за опстанок

Повод за овој разговор со него е снимањето на филмот „Прирачник за самоуништување“, по сценариото на…

Цане Андреевски: Не знам зошто се плашиме?

“Ние, Оливера Николова и јас, не сме од оние луѓе, кои велат дека литературата им е…

МОНАСТИР БЕЗ ЕВРЕИ

Мемоарите на Жамила Ангела Колономос „Монастир без Евреи: сеќавања на партизанката – Еврејка од Македонија“ неодамна…

Весна Петрушевска: Еротичен лав

Десетте работи што (можеби) не сте ги знаеле за актерката на МНТ, позната по улогите во…

Димитрие Дурацовски: Нема поневистинито од пишување дневник!

„Самиот збор анархија не го сфаќам како безвластие, туку како губење потреба за власт. Но, тоа…

Љубовната приказна на Шенка и Ѓорѓи Колозови

Само еден поглед кон болничкиот прозорец, во младата девојка која се смешка од него, и болеста…

Contact Us