Сутерен.мк

Параолимпијадата со подршка на Авганистан

Иако на Параолимписките игри во Токио нема да има претставници од Авганистан сепак, знамето на оваа…

Tалибанците прогласија нова држава!

Портпаролот на талибанците, Забијулах Муџахид, на Твитер го објави формирањето на новата држава и го сподели…

Кои се талибанците?

Нивното прифаќање од сонародниците се случува во време кога Авганистанците се уморни од арогантноста и меѓусебните…