Сутерен.мк

Милена Дравиќ: Дама под ембарго!

Кога ќе ја видите, првото чувство што го имате е она дека гледате во жив споменик.…

Амернис Нокшичи: Малограѓанштината секогаш се притресува!

На своите 23 години вели дека, ако не била актерка, ќе била амбасадор. Затоа што многу…

Снежана Стамеска: Оправдај се прво пред себе, после пред другите!

На овој први јануари, актерката Снежана Стамеска ќе полни 65 години. Со почетокот на годината, ќе…

Љубица Гојковиќ: Женствената феминистка!

Насред ноември, што по сите правила би требало да биде есенски, не поклопи снег. Вообичаено за…

Јоана Поповска: Жената што не мирува!

Што ја натера актерката која себеси се смета за успешна личност да се кандидира за пратеник?…

Сабина Ајрула Тозија: Едвај се исчистив од Вера!

Во филмот „Време, води“ (од 1980 година) на Бранко Гапо, еден од ликовите е мајка на…

Флора Кадриу: Спротиставена на догмите!

Кога ќе ѕирнете во портфолиото на Флора Кадриу и особено, кога ќе ја запознаете, најмалку што…

Емилија Андреева: Животот е збрка од интерпункциски знаци!

По цели седумнаесет години, актерката Емилија Андреева повторно застана на театарската сцена со монодрамата, што трае…

Билјана Беличанец: Казна за секој изневерен збор!

Дваесетидвегодишната актерка Билјана Беличанец при Народниот театар „Војдан Чернодрински“ од Прилеп е една од најмладите (ако…

Contact Us