Сутерен.мк

Диме Илиев: Во простото нема предизвик!

Иако, на театарската сцена е цели пет децении (првата претстава – едночинка, ја одиграл уште во…

Ѓорѓи Јолевски: Трпението веќе се лити!

Актерот (но и режисер и продуцент), дојде во Драмата на МНТ во мај минатата година кога…

Александар Микиќ: Мали тајни на глумата и, уште нешто

Го чита една моја роднина текстот „Кројач за дами“ и ми вели: ’Ти, ова ќе го…

Јовица Михајловски: Прирачник за опстанок

Повод за овој разговор со него е снимањето на филмот „Прирачник за самоуништување“, по сценариото на…

Јордан Симонов: Не сакам херои!

Театарската фела е речиси едногласна дека тој е вреден, талентиран актер, а сепак е само хонорарен…

Маја Кастратовиќ и Александар Чамински: Носталгијата по најблиските не поминува!

Двајцата македонски уметници, со веќе формирани животни и професионални биографии, пред нецела деценија заминаа на “привремена…