Сутерен.мк

Пронајден човечки заб, стар два милиона години

Археолози во Грузија пронајдоа заб стар 1,8 милиони години кој припаѓа на врстата хомо еректус, што…

Јазовец открил богатство

Гладен јазовец кој очајнички барал храна, довел до откривање на скриена ризница со 209 римски дукати…

На север од егејскиот свет

Книгата „На север од егејскиот свет“ од Драги Митревски, во издание на „Македоника литера“, претставува сублимат…

Откопана биста на Фаустина во прилепско

Во рамките на годишните истражувања на локалитетот Стибера, кај Чепигово, прилепско, кои завршија деновиве, а беа…

Новооткриен манастир во Египет

Француско – норвешки тим на археолози откри остатоци на христијански манастир од петтиот век, во пустина…