Сутерен.мк

Најтенкиот облакодер на светот

Завршена е изградбата на најтенкиот облакодер на светот, кој се наоѓа на Менхетн, Њујорк, така што…

Зграда или музеј?!

Всушност, мала зграда, но и мал музеј на современата архитектура… Архитектите кои ја креираа се Едуард…

Морничави згради

Од којзнае која причина, светот е полн со архитектонски зданија од кои луѓето ги лазат морници.…

Најгрдите згради во Европа

Според порталот Euronews ова се најконтроверзните градби на европскиот континент: Bosco Verticale (Милано, Италија) Или на…