Сутерен.мк

Били Елиот

Имам син кој сака да игра балет. Со татко му сме согласни дека тоа не е…

Викајте ме Исидора!

Една нескротлива жена е родена на денешен ден! Била незапирлива како во професионалниот, така и во…

Тело на асфалтот

Фотографот Омар З. Роблс, Порториканец кој живее во Њујорк, решил да ги фотографира балерините (и балетаните)…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Молчи и танцувај!

Пред неколку години кога од тастатурата ми излегоа овие два збора не премногу го окупираа моето…

Зоица Пуровска Велевска: Ја фрламе во вода сопствената инвестиција

Примабалерината (1956 година, Скопје) на Македонскиот народен театар на први март о.г. во Драмскиот театар го…

Тања Вуисиќ Тодоровска: Не гледам причина за оставка!

Со в.д. уметничкиот раководител на Балетот на Македонскиот народен театар, разговаравме за нејзиното заминување од функцијата,…

Градимир Панков: Емоцијата не смее да биде клише!

Балетскиот уметник од Скопје, пред повеќе од пет децении ја напушти татковината и во меѓувреме изгради…