Сутерен.мк

Првата Барби со Даунов синдром

Најновата барбика е изработена во соработка со Националното здружение за Даунов синдром. Здружението е консултирано за…

Нова барбика која инспирира

Британската истражувачка и научник Џејн Гудал доби „Барбика“ по својот лик и име, со што ѝ…

Омилените книги на Марго Роби

Австралиската актерка (која до крајот на годината ќе ја видиме во две костимирани драми, „Амстердам“ и…

Барбиката наполни 62 години!

На денешен ден, во 1959 година, на саем во Њујорк продадена е првата барбика за три…