Сутерен.мк

Откриено е кој е Бенкси?

Славниот уметник Бенкси навидум го открива своето вистинско име во интервју од 2003 година. Интервјуто, кое…

Бенкси ќе донира милиони за уметност!

Британскиот уличен уметник Бенкси има намера да подари 10 милиони фунти (11,7 милиони евра), за пренамена…

Љубовта е во канта за ѓубре

„Љубовта е во канта за ѓубре“, самоуништеното дело на британскиот уличен уметник Бенкси, беше продадено на…