Сутерен.мк

Создадени првите синтетички ембриони

За прв пат во историјата, израелските научници создадоа синтетички ембриони без употреба на јајце клетки и…

Која е биолошката разлика помеѓу психопат и нормален човек?

Со помош на магнетна резонанца, научниците утврдиле дека областа во предниот мозок – стриатум, десет отсто…