Сутерен.мк

Директорот на Битолската болница си поднесе оставка

По двата случаи во кои починаа шестгодишно девојче и новороденче, директорот на Клиничката болница во Битола, д-р Александар Обедниковски најави дека утре ќе поднесе оставка на позицијата.

Тој вели дека тоа го прави од морални причини, по смртта на шестгодишното девојче Јана Христовска од селото Кравари и новородененчето кое почина синоќа веднаш по породувањето.

Директорот Обедниковски бил „охрабрен“ да се повлече и од министерот за здравство Меџити по денешната посета на Клиничката болница и по средбата со менаџментот.

Александар Обедниковски е директор на битолска болница од мај 2022 година, а како специјалист-ортопед работи таму од 2014 година.

Катанец за „Ванчо Михајлов“

Катанец и заклучени врати утринава на Бугарскиот клуб „Ванчо Михајлов“ во Битола. На улицата во некогашнато…

Наградата „4 Ноември“ за Божидар Божиновски

Божидар Божиновски познат како „Моџо Килингтон“ е еден од лауереатите на општинската награда „4 Ноември“ на…

Магдалена Андоновска: Балкан експрес виа Европа

Во последниот месец од минатата година најчитана вест беше за возот што се обраќа на релација…

Љубиша Георгиевски: Високо, над розовата држава!

На 16 – от кат во една од првите кули на скопската населба „Аеродром“, од чии…

МОНАСТИР БЕЗ ЕВРЕИ

Мемоарите на Жамила Ангела Колономос „Монастир без Евреи: сеќавања на партизанката – Еврејка од Македонија“ неодамна…