Сутерен.мк

„Никола Вапцаров“ во Благоевград за Бугарите е нелегитимен

„Тоа е повеќе канцеларија во која луѓето се собираат на приватна основа. Едноставно, решаваат и се…

Отворање на македонски културен клуб во Бугарија

„Во Благоевград утре се отвора македонски клуб финансиран од приватни лица и кажав дека оние кои…

Благоевград забрани отворање на македонски културен клуб

Додека во Македонија се отвораат бугарски клубови именувани според ликови од фашистичкиот период, Советот на Општина…