Сутерен.мк

Втор ден од Божиќ

Православните верници денеска го празнуваат вториот ден од Божиќ кој се нарекува и Собор на Пресвета…

За многу години Божиќ

Православните христијани во земјава денеска го слават Рождеството Христово – Божиќ. Во сите храмови на Македонската…

Денеска е Бадник – утре е Божиќ денот на Христовото раѓање

Со Бадниково гранче, свеќа в рака и желба за добро здравје, православните верници ги наполнија светите…

Магдалена Андоновска: Паричка за надеж

Првата прослава на Нова година се случила пред 4 000 години во древниот Вавилон, кога првата…

Седми јануари во Африка

Како се прославува Божиќ по јулијанскиот календар во Египет и Етиопија? Околу 15 проценти од жителите…