Сутерен.мк

Бугарските фашисти од окупатори „стануваат“ ослободители

Кон крајот на август 1944, руските тенкови ќе пристигнат на границите на тогашна фашистичка Бугарија, која…

Кој го уби Стив Наумов?

Есента 1942 година, Стив Наумов заминал на партиска задача во Преспа каде, на 12 септември 1942…