Сутерен.мк

Прва вакцина за заштита на пчелите

Соединетите Американски Држави е првата држава во светот која одобри вакцина за заштита на пчелите од…

Наскоро, вакцина против рак

Основачите на Бионтек и главните креатори на вакцината против коронавирус на Фајзер, Угур Шахин и Озлем…

Вакцина е збор на годината

Поимот „vax“ и изведенката „vaxxed“ („вакцина“ и „вакциниран /-а, -о, /-и“) се избрани за поим на…

Нова вакцина – две во едно!

Фармацевтската куќа Модерна соопшти дека работи на нова вакцина од една доза, а која е комбинација…

Петта вакцина во Кина

Денеска Кина ја одобри петтата вакцина за итна употреба против конавирусот, пренесува агенцијата Бета. Одобрувањето е…

Нова вакцина

Компанијата Џонсон & Џонсон на американската Агенција за храна и лекови и предала барање за одобрување…

И Холандија почна со вакцинација

Медицинска сестра од дом за дементни лица е првиот жител на Холандија кој ја прими вакцината…