Сутерен.мк

Погребан Бенедикт XVI

Во Ватикан денеска Католичката црква се прости од папата Бенедикт XVI. Односот на Германците кон Црквата…

Само Ватикан среќен со забранетиот абортус во САД

Папската академија за живот денеска ја пофали одлуката на Врховниот суд на САД да им дозволи…

Прва жена на чело на Гувернаторатот на Ватикан!

Папата Франциск ја назначи првата жена на чело на Гувернаторатот на Ватикан, сестрата Франциска Рафаела Петрини,…