Сутерен.мк

Овие лажни алатки за вештачка интелигенција крадат лозинки

„Касперски“, компанија позната по своите антивирусни решенија, предупреди за постоење на нов малициозен софтвер. Ранливоста, наречена…

Главниот советник на Ватикан за вештачка интелигенција

Францисканецот Паоло Бенанти им го привлече вниманието на највисоките кругови откако ја доби поддршката од папата…

Вештачка интелигенција ќе ја предвидува иднината

Алгоритам обучен на податоци од милиони луѓе може ја “види” иднината со прецизност на која би…

Кој ќе ја контролира вештачката интелигенција?

Германија, Франција и Италија постигнаа договор за тоа како треба да се регулира вештачката интелигенција во…

Зборот на 2023-та

Моќта со која вештачката интелигенција го привлече вниманието на човештвото во 2023 година – ако само…

Вештачка интелигенција прецизно ќе го идентификува ракот

Моделот на вештачка интелигенција, дизајниран од експерти од Институтот за истражување на ракот во Лондон, Империал…

Ворен Бафет: Вештачката интелигенција е атомска бомба

Милијардерот инвеститор Ворен Бафет ја изрази својата загриженост поради порастот на вештачката интелигенција и го спореди…

Вештачката интелигенција е поемпатична од докторите

Според една нова студија, ChatGPT може да биде исто добар како и докторите, ако не и…

Најдобриот фудбалски тим според ВИ

Мега популарната компјутерска вештачка интелигенција не е дека не се разбира во фудбал. Има некои забелешки…