Сутерен.мк

Најгрдата фонтана на светот

Виена доби нова фонтана по повод 150-годишнината од водоводот во австриската метропола. Се нарекува фонтана „Ние…

Најнељубезниот град на светот

Станува збор за австриската престолнина Виена. Во категоријата „љубезност“ на истражувањето „Expat City Ranking 2022“, Виена…

Виена им помага на своите граѓани

Поради поскапувањето на енергенсите, главниот град на Австрија на почетокот на седмицата одлучи да донесе пакет…