Сутерен.мк

Кој ја смисли глупоста – летно и зимско сметање на времето?

Од денеска започна зимското сметање на времето. Пред пет години 84 отсто од граѓаните на ЕУ…

Преценета девственост

Здраво дарлинг. Сметам дека имам многу сериозен проблем за моите 20 години. Бев во врска една…

Времето е и буквално, пари

На неодамна завршената аукција на Сотби „Невадиски колектор“, која се одржа во Хонг Конг, беше соборен…

Борба за себе

Имам според многумина среден живот, стан, угледно работно место, добро семејство. Имам 55 години и не…

Старо – нови зависности

Мојот син има девојка со која е повеќе од четири години, има другари, колеги, роднини, со…

Самотија и осаменост

Повеќето аналитичари потенцираат дека во денешно време, кога многу се зборува за тимско работење, луѓето сепак,…

Владо Јовановски: Време на параноја!

Со „Екрановиот“ најдобар актер на филм за 1998 година, планиравме еден сосема поинаков разговор. На крајот…

Магдалена Андоновска: Време на промени

По шест месеци мислам дека веќе сите разбравме дека Корона вирусот го промени начинот на живот…

Носталгија

Помина и оваа зима, а мене уште ме мачи носталгија по него. Поминаа пет години…? Маја,…