Сутерен.мк

Како живее македонски гастербајтер во Германија?

Многу Македонци одлучија да го напуштат својот роден крај и да побараат подобар живот во Германија.…

Германија воведува четиридневна недела за исти плати

Германските компании од први февруари ќе воведат експериментална четиридневна работна недела и ќе ја мерат продуктивноста…

Низ цела Германија за 49 евра

Германската влада воведува месечен билет од 49 евра за да помогне во ублажување на трошоците за…

Германија бара Балканци

На Германија и неопходен увоз на работна сила. Германските власти ја разгледувата опцијата да ја удвојат…

Пат за безжично полнење на електрични автомобили

Германија работи на својот прв јавен пат кој ќе користи технологија за безжично полнење на електрични…

Обид за државен удар во Германија

Рајхсбиргер долго време беше предмет на национален потсмев, чии припадници се сметаа за обични будали. Дваесет…

Какви се цените во Германија?

Една од најбогатите земји на светот е исто погодена од војната во Украина како и ние,…

Јасна Котеска: Социјалистички секс

Вие, од Источна Германија, го имавте најдобриот секс на планетата! Добриот секс е возможен само во…

Наспијте се во порше!

Во Штутгард постои хотел во кој креветите не само што потсетуваат на автомобили, туку и направени…