Сутерен.мк

Најстариот ресторан во светот

Ресторанот „Ботин“ во Мадрид, Шпанија, е основан 1725 година, па и Гинисовата книга на рекорди го…

Дијаманти за Гинис

Индиската компанија за производство на накит „СВА дајмондс“ е нов гинисов рекордер за вградување на најмногу…