Сутерен.мк

Кои градови би можеле да исчезнат до 2030 година

Климатските промени го топат поларниот мраз, го креваат нивото на морињата и ги менуваат временските прилики,…

Градови со најдобра храна

Рим Лондон Париз Дубаи Барселона Мадрид Сао Паоло Њујорк Бангкок Сингапур Извор…

Каде се туристите најдобредојдени?

Кога се бира место за одмор или попатна посета, луѓето земаат во обзир многу фактори. Тоа…

Градови, смрзнати во времето

Шест градови кои ја сочувале својата средновековна архитектура… Пиодао, Португалија Сместен во централниот дел на државата,…

Најнаселени градови

Според најновите податоци на сајтот World Population Review кој секоја секунда ја брои светската популација, вака…

Најшарените светски градови

Некои градови се издвојуваат од другите благодарение на обилното користење на бои. „Travel Magazin“ ги издвојува…