Сутерен.мк

Пропаѓа Амазон, а и Гугл?

Ко-основачот на Мајкрософт, Бил Гејтс, е убеден дека на полето на вештачката интелигенција во иднина ќе…

Гугл ќе дешифрира ракописи на лекарите

Голем број лекари брзо и нечитливо пишуваат рецепти за лекови. Потоа, на многу пациенти им е…

Зошто Гугл и се заблагодари на 86-годишна баба?

На вклучениот лаптоп на Меј Ешворт (86) од Велика Британија, нејзиниот внук го забележал несекојдневниот начин…

Италија ги казни Гугл и Епл!

Италијанскиот регулатор за конкуренција им изрече казни од 10 милиони евра на Гугл и Епл за…

Нова социјална мрежа

Поминаа веќе четири години од големото глобално движење на ТикТок и, крајно време е за следната…

Топ 5 парфеми во 2020 – та!

Статистиката на Гугл, кога се во прашање парфемите, покажа дека и минатата година луѓето повеќе ги…

Гугл доби синдикат

Повеќе од 200 – тини вработени во компанијата Гугл формираа синдикат, што е голема реткост во…