Сутерен.мк

Кој е новиот крал на Данска?

Објавувајќи ја изненадувачката вест за нацијата во нејзиниот новогодишен говор, кралицата Маргрета Втора рече дека ќе…

Нов, подводен тунел

Тунелот наречен „Фемарнбелт“ , ќе биде долг 18 километри и е еден од најголемите европски инфраструктурни…

Данска политичка партија ја раководи компјутер

Во Данска е формирана нова политичка партија, Синтетичка партија, чија политика во потполност е водена од…

Вакцинирањето на децата против Ковид 19 беше грешка

Вакцините против Ковид-19 не требаше да се препорачуваат за сите деца на возраст од 5 и…

Омилените филмови на Ларс фон Трир

Данскиот режисер Ларс фон Трир, од самиот почеток на својата кариера крева прашина со своите филмови:…

Песочен замок за Гинис!

Деновиве во Данска беше претставен најголемиот замок од песок на светот, посветен на пандемијата од коронавирусот.…

Кој е најинтернет народ?

Интернетот е се повеќе важен во последниве години, а особено минатата, по избивањето на пандемијата со…