Сутерен.мк

Симона Јованоска: Урбаниот човек не може да биде слободен

Родена е вели, еден убав сончев ден, на 16 јули далечната 1985 година во Гостивар. Таму…

Роман на годината е „Денот на црвот“

Делото „Денот на црвот“ од авторката Симона Јовановска ја доби наградата „Роман на годината“, што ја…