Сутерен.мк

Имало три кучиња во дворот во Пинтија

Поради сомневањето кое е во природата на расата булмастиф кон странци социјализацијата и тренирањето се клучни…

Дел Бој си го пронајде и другото дете

Британскиот актер Дејвид Џејсон, популарниот Дел Бој од легендарната хумористична серија „Сплетки“, на 83 години дозна…

Влијанието на татковото расположение врз детето

Таткото кој не е расположен, кој постојано е мрзелив и не може да ги контролира емоциите,…

Робот нападна дете-шахист

Роботот програмиран да игра шах, во текот на шаховската партија на Отвореното првенство во Москва, му…

Дете од улица е врвен математичар

Осмоодделенецот Амир Дестанов, дете од улица кое реши да се бори со суровата судбина која сакаше…

Јасна Котеска: Инфантилност

Говорот на детето може да биде прекрасен, но тој не го обврзува детето на ништо Во…

Жени – пирани

Сакам да се омажам со моето момче, ама не знам како да го натерам да се…

Мајката е должна за чувствата на детето, таткото за мајчините!

Од зачетокот до неговата 12 – та година, родителите ја сносат целосната одговорност за се што…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Миро и Аднан

Тоа попладне кон крајот на јуни Миро го ослушнувнуваше тивкото заоѓање на сонцето и уште потивкиот…