Сутерен.мк

Ова треба да го знаат децата на 5, 10 и 15 години

Работи што децата треба да ги знаат до петтата година од животот: -своето име, име и…

Екраните најнегативно влијаат врз децата на тригодишна возраст

Увид во времето поминато пред екранот и општото јазично опкружување дома кај децата на возраст од…

Промоција на Системот за рано предупредување за исчезнати деца

Во организација на Граѓанската организација Новинари за човекови права, во соработка со партнер организацијата ЕКПАТ-Австрија, денеска…

Стари промени

Здраво Дарлинг, ме интересира што мислиш за “модерново време” за тоа како се растени децата сега…

Нечистиот воздух убива над 1 200 деца во Европа годишно

Загадувањето на воздухот предизвикува смрт на повеќе од 1.200 малолетници во Европа годишно, проценува Европската агенција…

Има „деца глуварчиња“ и „деца орхидеи“

Браќа и сестри од исто семејство, кои на пример доживеале слични трауми, понекогаш поинаку се справуваат…

Семејно дефинирање

Во брак сум веќе десет години и немаме деца, а јас имам 42 години. Нема никакви…

Неблагодарни деца

Моите две деца се возрасни и успешни со свои семејства на кои несебично им се давам,…

Работи што треба да им ги кажете на децата

Никогаш не се ракувајте додека седите. Секогаш станете. Така се покажува почит. Во преговорите немојте први…