Сутерен.мк

Горан Стефановски „патува“ во Нови сад

Драмски театар – Скопје, со претставата „Се викам Горан Стефановски“ во режија на Бранислав Миќуновиќ, ќе…

Горан се враќа дома

Претставата „Моето име е Горан Стефановски“ на црногорскиот режисер Бранислав Миќуновиќ премиерата ќе ја има утревечер…

Моето име е Горан Стефановски

Драмски театар Скопје во февруари почнува со проби за нова претстава „Моето име е Горан Стефановски“…

Снежана Стамеска: Оправдај се прво пред себе, после пред другите!

На овој први јануари, актерката Снежана Стамеска ќе полни 65 години. Со почетокот на годината, ќе…

Димитар Зози: Рече ли некој, тој е луд!?

По средното образование, татко му ќе го запише на Воената академија во Сараево. Димитар Зози (роден…