Сутерен.мк

Најголемата ботаничка градина во светот

Се протега на 72.000 квадратни метри каде цветаат над 150 милиони цвеќиња во сложени дизајни и…

Која е најпосакуваната дестинација во светот?

Неодамна беше откриено дека Токио е најбрзо растечка дестинација особено меѓу номадите, а сега компанијата за…

Дубаи и рубинот

Еден од најголемите необработени рубини на светот, наречен „Бурџ Алхамал“ беше претставен првпат во јавноста во…

Ретки слики од Дубаи!

Најголемиот град во Обединетите арапски емирати по многу нешта е уникатен и воодушевувачки. Па така, во…

Најдлабокиот базен на светот!

Соединетите арапски емирати односно, Дубаи, ја имаат највисоката градба на светот (Бурџ калифа), најголемиот трговски центар…

Продадена е најголемата слика!

Делото на британскиот уметник Саша Џефри, продадено е на аукција за околу 52 милиони евра, а…

Што ти значи вљубеност!?

Полицијата во Дубаи уапси маж бидејќи украл скапоцено младенче од камила и тоа од своите комшии,…