Сутерен.мк

Зоран Бендевски: Вселенски монолози

Замислете една соба. Во средината една округла маса. На масата седат и муабетат Асимов, Кларк, Филип…

Промовирана „Една книга“

“Се работи за новела во која секојдневното, реалното време и космичкото или надреалното се мајсторски изместени,…

За прашањата на денешниот Хомо сапиенс

Денеска во 18 часот во барот „Каза“ во Дебар Маало, Ноне Абрашева Ноциќ, Сергеј Андреевски и…