Сутерен.мк

Магдалена Андоновска: Гастербајтерски сон

Историчарот Џемјс Труслов Адамс во своето дело од 1937 година “Епот за Америка“ го опишал “сонот“…

Славко Лазовски: Има закони, фали – волја

На Македонија не и’ фалат закони, туку добри закони. Па како да се спроведуваат кога тие…

Нобеловата за економија

Шведската кралска академија на науките ја додели овогодинешната награда за економски науки на тројца американски научници…

Поскапувања поради руско-украинскиот конфликт

Експертите сметаат дека овој конфликт не треба да доведе до глобална рецесија, туку дека нестабилноста на…

Проверени лекции од Амишите

Во овие кризни времиња секако дека не е на одмет да се знае и за искуството…

Игор Пачемски: Македониум 1 – Бизнис

Точно една година откако ја поминав македонско-бугарската граница. Ја поминав пешки, буткајќи три куфера, оставајќи ги…

Глигор Бишев: Без амбиција, осудени сме на стагнација

“Ако во дваесеттиот век важеа стандардите и моделот на однесување дека до дваесет и третата година…