Сутерен.мк

Најсмешната фотографија на животни

Фотографија на кенгур кој свири воздушна гитара е прогласена за најдобра на годинашниот избор на најсмешна…

Животни какви можеби не сте виделе

Венецуелски молец Откриен е во 2009 година во Венецуела, а специфичен е по крзното на телото…

Внатрешна убавина, буквално

Рентгенските (Х) зраци ги открил германскиот физичар Вилхелм Конрад Рендген во 1895 година. Шест години подоцна…

Ноне Абрашева Ноциќ: И бол и бес!

Има еден вирус многу поопасен од овој што веќе втора година прави партали низ светот. Се…

Имај сурла и, свиркај си!

Најсестраниот орган во целокупниот животински свет е сурлата на слонот! Таа е продолжен нос, горна усна…