Сутерен.мк

Забранетите ремек дела

„Храбар нов свет“, 1932 – Олдус Хаксли Оваа антиутописка приказна била премногу невкусна за цензорите на…

Хуморот и треба да ги налути луѓето

Познатиот англискиот актер и комичар, неодамна го коментираше влијанието на „кансел културата“/„културата на откажување“ во светот…

Што се е забрането во Северна Кореа?

Жителите на Северна Кореја се многу затворени и конзервативни кога станува збор за сексот. Повеќето од…