Сутерен.мк

Конечно, заштита на Преспа!

По повеќе од 12 години од потпишувањето на Договорот за заштита на Преспанскиот регион, Македонија, Грција…

Инстаграм сака да стекне доверба

Инстаграм почна да тестира нови начини за проверка на возраста на корисниците, а меѓу нив е…

Лажливо лето

Со другарките долго време го планираме годишниот одмор (вакцинирани, секако) и едвај чекаме да заминеме на…

Колку штителе средновековните маски?

Најстрашната позната болест за луѓето од средниот век била чумата, која ги убивала луѓето на суров…

Кој прв направил потковици?

Коњите треба да им бидат благодарни на Римјаните што веќе не одат боси. Секако дека биле…