Сутерен.мк

Зборот на годината за 2022-ра

„Оксфорд ленгвиџис“, компанијата која стои зад Оксфордскиот речник на англискиот јазик, го одбра зборот на годината…

Вакцина е збор на годината

Поимот „vax“ и изведенката „vaxxed“ („вакцина“ и „вакциниран /-а, -о, /-и“) се избрани за поим на…