Сутерен.мк

Игор Пачемски: Bittersweet Symphony

Веста дека Скопје е Европска престолнина на културата ја дочекав резигнирано, небаре над мене виси еден…

Игор Пачемски: We are elated to preface

Во Петок треба да одам во Хаг да заверам полномошно за затворање на два телефонски броја…

Игор Пачемски: These are a few of my favorite things

“… Girls in white dresses with blue satin sashes, Snowflakes that stay on my nose and…

Игор Пачемски номиниран за Маж на годината

Еден од настаните што се одржува во Македонија посветен на успехот и традиционалните вредности,  „Мажи на…

Игор Пачемски: Театарот на апсурдите

Овој текст го пишувам во малку “disjointed” расположение. Во моментов, гаќите ми висат во Осака. Пост…

Игор Пачемски: Дискретниот шарм на белградската индоктринација

Францускиот предлог спроти македонското – европското зазорување беше и останува болна точка за нашиот народ. Секако,…

Игор Пачемски: Know your place

Дојде и тој ден кога двете емигрантки се нацртаа на опера, облечени comme il faut, или…

Игор Пачемски: Don’t play that song again/Silentium Aeternum

Comme d’habitude и оваа година доаѓа мај во нашиот (вашиот) крај. Ретро спомени на првиот пеглан…

Игор Пачемски: Алиса вон земјата на чудата

Зима, 1992-ра. Платите се сто марки. По еуфоријата со Анте Марковиќ, веќе сме во војна. Монтките…