Сутерен.мк

Игор Пачемски: Кармен

„Кармен“ отсекогаш била педерски бал. Од борбата на двете „Кармен“ во Калгари, кога Катерина Вит и…

Игор Пачемски: Post factum

После еб*ње, нема каење. Така беше, нели?! Стара скопска, шизичка,  со вкус на шток и немиени…

Игор Пачемски: Quo vadis mulier?

Оваа колумна требаше да биде диптих за моето разочарување од модната индустрија во Македонија и непочитувањето…

Игор Пачемски: Македониум 3 – Средината

За оваа вињета имав големи планови. Ковав освети. Ковав хвалопсеви. Сакав да биде како еден мој…

Игор Пачемски: Македониум 1 – Бизнис

Точно една година откако ја поминав македонско-бугарската граница. Ја поминав пешки, буткајќи три куфера, оставајќи ги…

Нова колекција од Noblesse Oblige

Најновата, тукушто лансирана 15-та по ред колекција од брендот Noblesse Oblige за сезоната пролет/лето 2022 е…

Игор Пачемски: Сон на летната ноќ – трагична едночинка, разбира се!

Во спарната летна ноќ, пијани од амброзија, во шумата што мириса на шарска, во потрага по…

Игор Пачемски: Удри Сашке!

Денот ми почнува во пет часот изутрина. Во 5.30 еве најдоцна, со новиот режим откако ми…

Игор Пачемски: Протестантите се побогати…

Англискиот Канал 4 е мајстор за “off the wall” комедии, со препознатлив бленд на хумор што…