Сутерен.мк

Прва песочна батерија во светот

Тим на истражувачи во Финска ја создадоа и инсталираа првата функционална „песочна батерија“ во светот, уред…

Како ќе изгледа првиот хотел во вселената?

Компанијата Orbital assembly corp. ги објави своите планови за изградба на две вселенски станици кои би…

Напишана првата телепатска порака!

Австралиецот Филип Окиф (62) кој боледува од амиотрофична латерална склероза (АЛС), кој не може да ги…

Телевизор што се „јаде“!

Јапонски професор развил прототип на ТВ екран кој може да се лиже и кој може да…

Лектира за интернет историјата!

1969 година АРПАНЕТ е првата дигитална мрежа на светот и претходник на интернетот. Финансирана е од…