Сутерен.мк

Доцнеа и доцнат набавките на глукомери

Оваа година во Македонија, речиси идентично како оние и не толку далечни неколку години кога паралелниот…

Поневажните меѓу неважните

Мемет имал нецели 20 години и по пласираните информации по неговиот трагичен крај – имал дијабетес…

За посреќни деца!

Поминат е цел еден век откако научниците Бантинг и Бест го направија своето револуционерно откритие на…

Сто години од откривањето на инсулинот

Иако историјата дијабетесот како болест го препознала уште пред 3500 години (оваа состојба за прв пат…

Здравјето не е бизнис, ни политика!

До Министерство за здравство деновиве се обрати Сојузот на здруженија на дијабетичари на Македонија со барање…