Сутерен.мк

Македонците и Албанците на европското дно според интелигенцијата

Населението на Македонија и Албанија со најнисок просечен коефициент на интелигенција во Европа. Резултатите покажуваат дека…

Доените бебиња се поинтелигентни тинејџери

Истражување спроведено во Универзитетот Оксфорд посочува дека кај бебињата кои се дојат подолго, нивото на интелигенција…

Знаци дека сте поинтелигентни од другите

Луѓето со повисок коефициент на интелигенција почесто прифаќаат двосмисленост и нејаснотија, открива истражување кое наведува и…

Најпаметните во Зодијакот

Водолија Водолијата се смета за најпаметниот знак. Натпросечни се, како во академскиот живот, така и во…

Поинтелигентните пијат и не спортуваат!

Истражување спроведено од психологот Сатоши Каназава од Лондонската школа за економија и политички науки ги испитуваше…

И официјално сме меѓу поглупавите во светот!

Според студијата која во 2019 година ја спроведоа Ричард Лин и Дејвид Бекер, највисок коефициент на…

Зошто паметните повеќе грешат?

Кога интелигентни луѓе ќе се најдат во неизвесни околности, тие не одвојуваат доволно време за внимателно…