Сутерен.мк

Штрајк на жените во Исланд

Десетици илјади жени ширум Исланд, вклучително и премиерката Катрин Јакобсдотир, се очекува утре да престанат со…

Која е најбезбедната земја?

Глобалниот индекс на мир (ГПИ) го претстави годишното рангирање на најбезбедните земји во светот, кое го…

Најосамената куќа на светот

Најосамената куќа на светот се наоѓа на малиот пуст остров Елидеј на Исланд. Ова живописно место…

Која е исландската супер-храна?

Станува збор за скир, свежо сирење од пастеризирано обезмастено кравјо млеко. Со векови се произведува на…