Сутерен.мк

Најголемите митови за исхраната

New York Times побара од десет водечки американски нутриционисти да ги изберат митовите за исхраната кои…

Британската исхрана е посмртоносна од ковид-19

Храната е најверојатното нешто што предвремено ќе му го прекрати животниот век на просечниот Британец, и…

Кој зеленчук е за мачки?

Мачките се месојади, но тоа не значи дека дел од нивната исхрана не треба да вклучува…

Бесмислените униформ диети

Од секое ќоше на нашиот живот ѕирка по некоја диета. И секоја е најдобра, секако. Во…

Кога без јагленохидрати?

Нашиот однос на љубов и омраза кон јагленохидратите веќе е избеган од контрола, па исхраната ја…

5 митови за веганите

За луѓето кои се откажале од производите од животинско потекло се шират разни приказни. Која е…