Сутерен.мк

Првиот случај на птичји грип кај луѓе!

Кина го откри првиот случај на птичји грип Х3Н8 (Х3Н8) кај луѓе, но ризикот од ширење…

Русија изгледа има план „Б“ за се!

Виза и Мастеркард соопштија дека ги прекинуваат нивните активности во Русија. Се очекува ова да биде…

Мрежата 6Г е сто пати побрза од 5Г!

Кина долго време ја тестира 6Г технологијата и мрежите кои ќе нудат нови услуги и брзини…

Духовито и луцидно четиво за деца

„Македоника литера“ од Скопје неодамна објави уште пет нови книги од антологиската серија „Најдобрата кинеска литература…

За кинеската мисла и култура

„Македоника литера“ неодамна ги објави томовите 7, 8 и 9 од серијата „Клучните концепти во кинеската…

Олицетворение на конфучијанскиот идеал

Друштвото за издавачка дејност „Македоника литера“ од Скопје неодамна ја објави книгата „Избрани песни“ од класичниот…

Кина од 19 век!

Џон Томпсон (1837-1921) бил првиот кој ја „евидентирал“ својата посета на Далечниот исток преку фотографии! Тој…

10 пронајдоци што ни ги подари Кина!

Хартија Првата хартија е создадена во вториот век пред нашата ера, а нејзиното производство е усовршено…

Петта вакцина во Кина

Денеска Кина ја одобри петтата вакцина за итна употреба против конавирусот, пренесува агенцијата Бета. Одобрувањето е…