Сутерен.мк

Отец Пимен: Пост и параклис

“Се врзува човек за манастирскиот мир, за тивките богослужби во параклисот, се нурнува во годините наназад…

Емотивниот талог на Ана Јовковска

Вечерва во 19 часот, во клуб-ресторанот на МКЦ, ќе се одржи промоција на новата книга на…

Нова книга за Гучиеви

Речиси 27 години по убиството на нејзиниот татко Маурицио Гучи, неговата ќерка Алегра Гучи проговори за…

Творештво како необработен дијамант

Григориј Савич Сковорода (1722 – 1794) бил украински филозоф, поет, учител, композитор на литургиска музика. Просветител,…

Битлсот и вегетаријанството

Музичарот Пол Макартни во јуни ќе објави вегетаријански кувар со рецепти на покојната сопруга, насловен како…

Никогаш на врвот

„Македоника литера“ деновиве ја објави патописната книга „Никогаш на врвот“ на современиот италијански писател Паоло Коњети,…

За немоќните…

Кон крајот на минатата година беше објавена книгата „9 – 4 х 9“ од Гоце Ристовски…